Funderingar.


Borde egentligen skrivit för länge sedan, eller tja i alla fall ett par dagar sedan då jag i mina tidigare inlägg reflekterat lite över Barnagan. Häromdagen var det bevisat att barnaga får barn att utvecklas senare mentalt och är mer stressade än andra barn. Och då reflekterar jag lite över den här berättelsen som jag skrev om en man (ett tidigare inlägg) från Iran som fortfarande skakar på huvudet för att de stenar ihjäl kvinnor som blivit våldtagna. Och då tänkeer jag, har barnagan kanske en liten liten koppling till att hemskheter händer? Dom är ju som sagt mindre mentalt utvecklade än människor som inte agats som barn. Det menar jag inte bara att man stenar sina kvinnor utan allmänt bara. Jag tog det som ett exempel eftersom jag reflekterat om det i tidigare inlägg. Men det är värt att tänka på tycker jag.


Linnéa kryper som sagt och det är full rulle hela dagarna. Åtta månader gammal och "kan själv" Allting. Men tålamodet växer ju för varje dag. Men det är nu fingret kommer upp och man säger aja baja !


Idag var det Ullared :) Köpte en del kläder o så. Lite vinterkläder till Linnéa och lite fotoalbum och så :) Jättemysigt bara med älsklingen. Stannade på Cafe Skåne innan vi åkte ner så vi fick något i magen, för tidigt på morgonen då är jag sveeenhungrig. Så en mycket mysig dag som slutade i en jättegod middag hemma hos mamma och pappa som passade Linnéa medan vi var och shoppade.


Emma ringde nu på kvällen också, hon mår jättebra. Dock har hon bränt sig som en gris idag. Och på tal om grisar. Näe det får hon berätta själv.Älskar Er
Erik & Linnéa
<3
Over n out. Mami.


Att ett könsorgan kan vara så jävla roligt att ropa ut.

Hejsan på er!
Ett tag sen nu. Lite segt men skall uppdatera.

Emma mår bra och som de flesta kanske såg på ansiktsboken så äter hon ett äpple och nudlar varje dag. Hon har bestämt sig för att stanna kvar månaden ut, alltså hon kommer hem den 12:e oktober. Mycket bra. Får vi väl se hur brun och blond hon är när hon kommer tillbaka. Saknar dig hjärtat <3


Imorse hade jag ett hemligt besök inbokat, som egentligen inte hade blivit inbokat men som sedan blev inbokat ändå :) Mys. Complicated.

Linnéa är idga åtta månader gammal. Fyra månader till ettårskalas. Men det är fyra månader det. Vi lever ju idag.

Sedan såg jag Roast på Berns igår. Ett tag i alla fall. För er som inte vet så är det Sveriges typ "främsta" komiker som ställer upp för att roasta en annan kändis, förra veckan Pernilla Wahlgren och igår Robert Gustavsson. Och dessa komiker, hur ROLIGT kan det vara att skrika ut "Du är som en riktig fitta" För att få folk och skratta. Jag vet inte hur många gånger jag hörde ordet fitta slängas ut. Och första gången kanske man småler lite, men om och om och om igen. Då är det inte lika kul. Jag är absolut inte feminist men när man hör det ordet så många gånger så börjar man ju tänka på innebörden. Och det är ju löjligt barnsligt hur ni beter er. I dåliga sammanhang desstuom. Jag gillar er komiker starkt. Men där gick liksom gränsen. Jag slutade titta till slut. Dom kanske ska sadla om till gynekologer? Vad vet jag.Ne nu ska jag väl ta och nana :)


Älskar Er
Erik & Linnéa
<3Over n out. Mami

Klump i magen.

Emmaaaa....Är inlagd på sjukhus nu. Hann inte ens vara där en vecka innan hon blev jättedåligt. Hon ligger inne med dropp nu. Hon spyr och har feber och mår allmänt JÄTTEDÅLIGT ! Och jag tycker så synd om henne så det finns inte. Så mycket som dom längtat. Och nu vill jag faktiskt ha hem henne till våran sjukvård. Till Sverige, till vårat trygga land. För nu har jag en klump i magen och det kan ingen ändra på. Så dom håller på å deala med folksam. Folksam måste få tag i en portoguisisk tolk som kan tolka vad läkaren säger så att läkaren kan säga om hon behöver läkarvård hem till Sverige eller om hon klarar sig på egna ben. Jag är lite rädd faktiskt, och MYCKET orolig. Igår hade dom proppat i henne 7 tabl och idag med. Så kanske därför hon spyr. Men ändå.ÄLSKAR DIG EMMA!!!!

Älskar Er
Erik & Linnéa
<3Over n out. Mami


Emma min femma.

Emma ringde igår igen ! Så detta är bara en uppdatering. Då hade dom varit hos läkaren igen och då hade dom tagit blodtryck/prover och urinprov och det visade sig vara en infektion eller något sånt i urinblåsan. Så hon fick massor med piller så nu får vi hoppas på att det går över, för än får hon inte komma hem. Absolut inte ! Har ju en överaskning som ska berättas för henne, men inte än ! Så di så.


Ska snart iväg in till staden för att möta upp Erik som vi sedan skall åka till hans farbror och dumpa hans bil. Sedan skall vi åka och köpa new COMPUTER ! Vi har fått nog av vårat flygplan till dator nu så det blir en ny :). Jag föreslog en laptop men det är inget för Erik det. Sedan ska vi till Gårdajohan också. Har jag bestämt. Sedan ska jag hem och laga my special gryta. Braziliansk.

Linnéa sitter på golvet med fjärrkontrollen i munnen men jag orkar inte bry mig :P Går den sönder so what, vi ska ju ändå köpa data. HAHAÄlskar Er
Erik & Linnéa
(& Emma)
<3Over n out. Mami

Update !

Min Lillasyster är ju på Kap verde och nyss så fick mamma ett samtal från Daniel om att hon har feber. Hon fick det igår, bara feber. Inget annat. Så dom gick till doktorn men dom sa att de skulle komma tillbaka imorgon om febern inte är borta. Hon har 38 med värktabletter i sig. Dom skulle ta in på hotell inatt för att hon skulle få AC. Snällt. Tycker så synd om henne!!! Hon bara ligger och gråter, de funderar på att omboka biljetterna så det kommer hem tidigt. Mycket FÖR tidigt. Och det får vi inte hoppas på eller hur ? Önskar jag kunde göra något, bara en kram !!!
Älskar Er
Erik & Linnéa
<3


&
EmmaOver n out. Mami


Bok.

Jag har precis läst ut "14 år till salu" av Caroline Engvall. Den var jättebra tycker jag, som annars har väldigt svårt för att läsa böcker. Det måste vara verklighetsbaserade. Ibland kändes det som om det blev lite för mycket. Men sån är verkligheten för vissa. Och det är hemskt att tänka att många lever så, BARN utan att föräldrarna vet om något. Föräldrarna måste känna sig fruktansvärt hjälplösa i en sån här situation. Samtidigt som jag läst denna boken har det debatterats på Aftonbladet om just prostitution. Frivillig sådan. Men jag tror inte alltid att det är frivilligt. Jag tror att det så småningom faktiskt blir en sjukdom. Ett måste. Man skadar ju sig själv. Som en tjej sagt i en artikel på aftonbladet "Kan man inte stänga av så kan man inte jobba med detta" Eller något liknande. Men stänga av? Det måste ju vara fullt med massor av ångest också.


Idag ska jag åka och handla lite. Linnéa är ju åtta månader och behöver ny välling. Inatt vaknade hon halv fyra och ville leka. Jag ville inte leka så hon fick välling och somnade om kl fem så jag är lite seg. Sedan har jag jätteont i ryggen också. Känns som om jag har haft feber inatt men det tror jag inte.Älskar Er
Erik & Linnéa
<3


Over n out. Mami

Tvättardag.

Idag är en tvättardag. En tidig sådan. Fick väcka Linnéa halv åtta...Mamma kom upp så jag slapp göra i ordning henne för första besöket i tvättstugan. Nu ligger hon och sover och mamma kommer återigen att få komma upp, känns lite onödigt att väcka henne nu när hon sover sin förmiddagslur.


Erik jobbar över idag och imorgon förmodligen. Men det gör inget, för han kommer ju hem såsmåningom :)

Till helgen är det mat på Jensens Bøfhus, för att fira Erik brors flickväns 35 årsdag ! Vad köper man ?
Nästa helg är det Ullared som gäller, kommer att bli smockfullt Lön + Lördag. Ente bra.  


Nu är tiden bokad, nu är det bara att blicka framåt. *Hihi*Älskar Er
Erik & Linnéa
<3
Over n out. Mami

8 månader.

Om en vecka är Linnéa, Lilla Linnéa åtta månader. Det betyder att jag varit hemma i åtta och en halv månad. Vilket betyder ångest för då är det fyra månader kvar. Inte ens hälften av vad jag har varit hemma. I vilket fall så har vi köpt en gåvagn till hjärtat. Hon ställer sig upp hela tiden och så så vi insåg nog att det är dags snart, även fast hon har en gåstol.


Igår så möblerade jag om i vardagsrummet. Det blev fint men ovant. Men det löser sig om en vecka eller två så är det ett med ögat. Haha. Medan jag möblerade om var Nea och hennes pappa på fotbollsträning. Sedan åkte de och handlade och Erik inhandlade massor med åttamånaders-mat! Jag satte igång med det idag. Lilla tjejen förstår inte att man kan tugga så jag fick mixa de största bitarna ändå.


Saknar min lillesyster. Kap verde. Hmmmmm. Hoppas hon har det bra i alla fall.


Nu är det bad för Neas skull. Jag duschade igår så för mig blir det att sitta o titta på.
Älskar Er
Erik & Linnéa
<3

Over n out. Mami

Barnagan.Såg precis något eget program som Robban A har på kanal8.  Där en välutbildad kvinna satt och sa att man måste få slå sina barn när inte ord och förmaningar hjälper. Det finns en anledning till att den lagen kom till och det är för att våra barn behöver skydd. Hur många kommer inte att ta agan i egna händer och daska till sitt barn på rumpan innan man hunnit säga JAJA? För att man är en trött förälder som inte får sova? Jag tror att det är en del.

Hon sade att även fast denna lagen finns så har över 200 barn mördats av sina föräldrar i Sverige, och då invänder Robban med att "ja men hur många barn blir INTE misshandlade längre pga lagen?". Och han är så rapp i munnen att man nästan blir rädd ibland.  Han använde Bobby som exempel och där sade denna kvinnan att nej dom misshandlade honom men Robban sade då att nej de ville uppfostra honom. Och vart ska gränsen gå?


Exempel:

"§3.8 Du får slå ditt barn när det skjutsar sin lillebror på pakethållaren flera gånger om och om igen även fast du sagt till tio gånger, då är det okej med tre dask i rumpan."


Men allvarligt talat? VAKNA, var rädd om våra barn istället för att göra det svårare för både föräldrar och barn. Man kan bli jäkligt trött ibland, men jag har fan aldrig fått stryk och jag är la ingen vilde eller? Det beror nog på hur trygga föräldrarna är i sig själva och styrkan för att uppfostra ett barn. Lägg ner.
Duschen väntar.


Älskar Er
Erik & Linnéa
<3Over n out. Mami

Förvirrad.

Jag är glad men förvirrad. Vi tar det en annan gång.


Idag kom min älskling hem med färska räkor till mig, och det gjorde mig JÄTTELYCKLIG. För jag har som sagt varit sugen på detta varenda kväll.


Har väl inte så mycket mer att skriva idag. Blir att ha gandalf länge imorgon så då blir det inget bloggande. Han kommer klockan sju.Älskar Er
Erik & Linnéa
<3
Over n out. Mami

Nu händer det.

Ja tyvärr, jag har inte varit aktiv på jättelänge känns det som. Men Linnéa börjar kräva mer och jag kan inte längre sitta vid datorn som jag brukar eftersom hon vill ha mera uppmärksamhet. Vi sitter på golvet och busar (jääteskoj tycker Nea hela tiden) Själv tycker jag att det kan vara skoj ett tag men sen när den där nallen man håller i tappar rösten och bara vill läsa en bok eller slänga sig i soffan för o vila, då blire inte skoj. Nallen i handen glad min och tittiitiitiitii... Men jag gillart. Det gör jag.

Idag fick vi våran hoppgunga från tradera vilket jag trodde var ett mycket onödigt köp, men den var så himla bra på något sätt. Den var dansk, om det nu har med saken att göra. Haha det roliga var att hon tog betalt för emballage. Jääädrar var dyrt det måste vart, en Ica kasse och en coop kasse. Harregud. Men strunt samma det är bra studs och så....


Erik hämtade också idag Neas gåstol som från början blev en riktigt stor favorit. Vilket är skönt för att veta vart man har henne. Inte för att hon rör sig speciellt mycket men ändå. Hon kryper snart.


Igår var jag med en jobbarkompis och hennes tös i staden för att fika o promenera.

Idag blev det samma grejj fast med en klasskompis som fått barn för två månader sen :) Det var faktiskt jätteroligt och mysigt. Det är fruktansvärt roligt att träffa kompisar i sin egna ålder som har fått barn. Trore eller ej.


Fanken, har tänkt på dig i flera dagar nu Lillen. Får slänga iväg ett sms imorn och se om du lever :)


På lördag åker min lillasyster till Kap verde med sin boy för att stanna där i en månad, men nej jag är absolut inte avundsjuk. Nepps. Vi har planerat cykelsemester i Danmark, försök slå den !För övrigt så får jag ta tag i fettet på magen och köra något åt det, för nu ser det inte ens normalt ut längre.
Älskar Er
Erik & Linnéa
<3
Over n out. MamiEn historia.

Mamma sov här igår vilket hon kommer att göra idag också för att jag är en lite rädd mes. Men så är det mina vänner, jag är som sagt rädd för mörkret och kommer inte sticka under stolen med det hörreni !Men i vilket fall så berättade hon en historia om en iransk man som berättade om hur han växte upp i iran och hur kvinnor stenas till döds varje år. Han frågade sig själv, hur kan män stå runt omkring och stena ihjäl en kvinna för att hon har blivit våldtagen? Och jag frågar mig, hur fan tänker man då?  Män våldtar en kvinna, kvinna får dö. Det går inte ihop i mitt lilla huvud. Gör det de på er? Tänkte väl det. Jag blir så idiotiskt ARG och galen på de där galenskapen. Men samtidigt så sa jag till min mor att vi lever inte i samma värld, våran värld är mera utvecklad. Vissa länder ligger efter i utveckligen och det är just fattiga länder. Men utvecklingen av människan är väl på samma nivå? Ihhh...


Köpt nya skor idag, ringde Erik och berättade detta men det var inte populärt för han låg o sov får väl se om han vågar höra av sig för jag blev arger.


Sedan beudrar jag ALLA Ensamstående mammor. Hur tusan orkar ni ? Jag vet att man måste orka, men jag hade nog aldrig klarat det. Så jag är sjukt stolt över alla er. Har varit ensamstående på låtsas i en vecka och jag är HELT utslagen, jag går i en dimma. Jag orkar inte, men jag måste. En eloge till er !Linnéa sover. Skönt. Borde städa men neh det skiter jag i nu. Orkar faktiskt inte.
Älskar Er
Erik & Linnéa
<3
Over n out. Mami

Försäkringskassan.

Mamma sa igår att en kvinna på hennes jobb har varit sjuksriven i en månad nu för något. Hon har alltså gått till läkaren och fått ett läkarintyg på att hon borde vara hemma i en månad för att hon har värk, eller vad det nu är som gör att hon inte bör eller kan jobba. Efter en månad kommer hon tillbaka till sitt jobb och allt verkar bra. En vecka efter att hon har börjat jobba så hör f-kassan av sig och meddelar att hon inte kommer få någon ersättning för att hon har varit hemma! Varför då? Jo för att läkaren på försäkringskassan anser att hon kan gå och jobba. En hel månad utan inkomst? Hur fan kan man få trycka ner en människa så? "Våra förhandlingstider" Nu får fan politikerna ta tag i det dära. Hela hyran går ju åt pipsvängen om man inte har en inkomst och bor ensam? Sånt är helt galet, att det ens är lagligt att få göra så. Hon har ju gått hemma i god tro om att få ersättning. Men neej, en vecka efter får hon reda på det. Om hon hade vetat det i tid kanske hon hade fått gå dit ändå med värk eller andra bekymmer. Då kryper man ju till jobbet om det ska vara så, men neej man får trycka ner människor i detta sjuka samhälle.


Svininfluensan. "En människa till har avlidit i svininfluensan, han hade cancer". Säger inte så mycket mer om den meningen. Sen undrar jag hur man kan ha en presskonferans och stå och säga "Vi tänker på de anhöriga till denna första man i Sverige som dött av svininfluensa" Ja? Håller dom presskonferans när den första människan varje år dör i den vanliga influensan? Eller vinterkräksjukan. Sluta göra folk så jävla nojjiga. För man blir nervös, på alla sätt.Ne nu får jag gå hem till mamma och pappa och hämta min phone.Älskar Er
Erik & Linnéa
<3Over n out. Mami


Skräck,skräck & skräck.

Jag är nojjig av mig, speciellt på hösten/vintern. Jag är rädd för mörkret och vad som kan döljas där. Sånt jag inte ser. Jag är helt enkelt mörkrädd oavsett om jag är ute eller inne. Jag hatar det. Även om jag inte är ensam. Så igår...Det brukar vara hyfsat lugnt i trappen och igår hör jag något uppe vid oss. Kollar i kikhålet men såg bara ett par gubbar gå in i grannlgh. Jepp fine, jag går och duschar. Borstar tänderna och allt. Erik och Linnéa har gått och lagt sig. Kommer in i sovrummet. Funderar lite på hur jag ska göra i helgen. Erik och jag pratar, viskar. Och så helt plötsligt så låter det som om någon rycker i handtaget och bankar på dörren , och jag FLYGER upp ur sängen för att titta. Tittar i kikhålet igen, ingen där. Näe men hittar katterna, alltså någon har sprungit i trappen och katterna har blivit rädda och stökat omkring. Jag säger bara PUH. Hjärtat slog. Och det gör det ännu när jag sitter här ensam och skriver om det.


Jag är rädd, i tvättstugan så duschar folk nu för renovering av badrummen. Så jag och mamma kommer ner och det rycker i ena handtaget jag bah MAMMA?!?!?!?!?! Panikslagen. Då kom det ut två små söta barn som duschat. Harrejävlar. Varva ner Sanna. Lugn.Någon som vill hjälpa mig ur denna mörkrädda fobin jag har?


Förresten så lärde jag mig förra veckan att man kan ha fobofobi. Gissa? Det är när man har en fobi över att man ska ha en fobi. Helt crazyyy.

Nattdags!Älskar Er
Erik & Linnéa
<3
OVer n out. Mami


RSS 2.0